טוען אירועים

« כל האירועים

  • אירוע כבר עבר.

האם ישראל ״נאותה״: ההשפעה של החלטת בית הדין האירופי לצדק בפס״ד שרמס 2 על חברות בישראל

29/07/2020 16:00 — 17:30

 

לסיכום דברי המשתתפים באירוע לחץ כאן

לצפייה בצילום האירוע לחץ כאן

המכון הישראלי למדיניות טכנולוגיה, ערך  דיון בהשלכות של התפתחויות אלו בתחום הגנת הפרטיות על ארגונים ישראליים, ועל מעמדה של מדינת ישראל כנאותה בתחום הגנת הפרטיות.

בדיון השתתפו –

פרופ’ עומר טנא, שותף מייסד המכון הישראלי למדיניות טכנולוגיה וסמנכ״ל ניהול ידע ב – IAPP, שהתייחס לתגובות בארה״ב לפסה״ד והעריך שלא נראה הסדר איחוד אירופי-ארה״ב שלישי.

עו״ד יורם הכהן, מנכ״ל איגוד האינטרנט, לשעבר ראש הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע (כיום הרשות להגנת הפרטיות), שיזם והוביל את בקשת ישראל להכרת הנאותות מצד האיחוד האירופי במשטר הגנת הפרטיות שלה, ותיאר את החשיבות של ההכרה עבור ישראל, היסודות עליהם היא ניתנה והערכתו את סיכויי שימורה.

פרופ׳ מיכאל בירנהק, פרופ׳ מן המניין וסגן דיקן למחקר, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל אביב, שכתב את חוות הדעת עבור נציבות האיחוד האירופי בבחינת ההכרה בנאותות ישראל, שהתייחס להתחייבויות שנתנה ישראל לנציבות בעת הענקת ההכרה שלא קוימו, ומה נדרש עוד על מנת להגן על ההכרה כיום, לאחר ה – GDPR  והחלטת שרמס 2.

עו״ד דלית בן ישראל, מנהלת תחום IT ופרטיות ושותפה במשרד נשיץ ברנדס אמיר ושות’, המייעצת לחברות ישראליות וזרות שעובדות עם ובישראל ופירטה מה צריכה לעשות עכשיו חברה שהסתמכה על מגן הפרטיות או על התניות החוזיות בהעברות מידע על אירופאים לישראל ובהעברות מידע על ישראלים לארה״ב.

ד״ר אבישי קליין, קצין הגנת הפרטיות בחברת אמדוקס, מרצה לדיני סייבר ופרטיות, שתיאר את השפעת ההחלטה על חברת אמדוקס ושיתף בתהליך קבלת ההחלטות אצלם בנושא העברות מידע שקשורות לעובדים בארגון בינלאומי וללקוחות וספקים.

מר ניר ברנגה, מנהל מחלקת סחר בשירותים והשקעות, אגף מדיניות סחר והסכמים בינלאומיים, משרד הכלכלה, העוסק בשם ישראל במו״מ על הסכמי סחר דיגיטלי, והתייחס להחלטת האיחוד האירופי בהקשר ה

גיאופוליטי הרחב ולנושא לוקליזציה של מידע.

עו״ד הילה אקרמן, ראש אשכול משפט בין-לאומי כלכלי, המחלקה למשפט בין-לאומי, ייעוץ וחקיקה, משרד המשפטים, שעוסקת ביחסי ישראל והאיחוד האירופי ושותפה לניהול הליך הבדיקה של האיחוד האירופי את עמידתה של ישראל בדרישות, לצורך הכרה

במשטר הגנת הפרטיות שלה כנאות, והתייחסה להחלטה בעניין שרמס 2 והשפעתה על תהליך הבחינה של ההכרה בנאותות ישראל.

עו״ד נעמה גורני-לר, ממונה (משפט וטכנולוגיה), הרשות להגנת הפרטיות, משרד המשפטים, שהתייחסה ליוזמות החקיקה לתיקון חוק הגנת הפרטיות והתאמתו לסטנדרט הבינלאומי ולפעילות הרשות על מנת לתמוך במאמצי שימור ההכרה בישראל.

עו״ד עמית אשכנזי, היועץ המשפטי, מערך הסייבר הלאומי, לשעבר היועץ המשפטי, הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע (כיום הרשות להגנת הפרטיות) ששיתף בכמה נקודות מנסיונו כיועמ״ש של גוף ציבורי.

את הדיון ניהלה והנחתה מנהלת המכון, עו״ד לימור שמרלינג מגזניק.

פרטים

תאריך:
29/07/2020
זמן:
16:00 - 17:30

מקום

In Person Meetup
Skip to content