סקירה של תיקון מס’ 13 לחוק הגנת הפרטיות
ב 5 באוגוסט 2024, אישרה מליאת הכנסת את הצעת חוק הגנת הפרטיות (תיקון מס’ 13), התשפ”ד-2024 (להלן: התיקון), אשר יכנס לתוקף ב 14 באוגוסט 2025.
התיקון כולל מספר נושאים עיקריים:
- שינוי הגדרות בחוק
- צמצום חובת רישום
- הוספת האפשרות לדרוש פיצוי ללא הוכחת נזק – אפשרות שניתנה עד כה רק בגין פגיעה בפרטיות הקלאסית ולא בגין הפרת הוראות הנוגעות להגנת מידע אישי
- חובת מינוי ממונה פרטיות
- הסדרת מעמדה של הרשות וסמכויות האכיפה שלה
- קביעת סנקציות בגין הפרה מנהלית
- הגדרת עבירות פליליות ביחס להפרות הגנת מידע אישי
כמו כן, ישנם תיקונים נוספים הקשורים לנושאים שונים. אלה כוללים שינוי הנוסח הנוגע לחובת בעל השליטה לעבד את המידע רק בהתאם למטרת המאגר, הוספת חובות להודעה שנמסרה בעת איסוף הנתונים, הסרת ההגבלה להגשת תביעה אזרחית לפי חוק הפרטיות, שעמדה בעבר על שנתיים (התיישנות) ועוד. תיקונים אלה יקבלו גם כן התייחסות בסקירה.
ניתוח זה מבקש לסקור את עיקריו של תיקון מס’ 13 לחוק הגנת הפרטיות, שנחקק באוגוסט 2024. חשוב לציין כי לדברי נציגי משרד המשפטים, תיקון נוסף לחוק הגנת הפרטיות, שצפוי לכלול תיקונים מהותיים להוראות החוק, נמצא בשלבי ניסוח מתקדמים ומתוכנן להתפרסם בתקופה הקרובה. הניתוח יבחן גם השוואה של היבטים מרכזיים (גם אם לא באופן מקיף) עם שתי חקיקות מובילות בתחום זה ברחבי העולם: (GDPR) של האיחוד האירופי וחוק פרטיות הצרכן בקליפורניה (CCPA).
לקריאת הסקירה המלאה שכתבה עו”ד רבקי דבש, עמיתה בכירה ב-FPF ישראל, לחצו כאן.