מדיניות המפלגות בנושאים דיגיטליים
אין ספק כי החידושים הטכנולוגיים בעת האחרונה מביאים איתם בשורה של שיפור ושדרוג משמעותי באיכות ותוחלת החיים, אך יחד עם זאת יש לחידושים אלו עלולות להיות השלכות שליליות . השלכות שיובילו לפגיעה בערכי יסוד משפטיים כגון כבוד האדם, זכויות חברתיות של שוויון והזכות לפרטיות.
כתוצאה מהחידושים בזירה הדיגיטלית עלולות להיווצר השפעות בלתי רצויות על תהליכים דמוקרטיים, כגון תופעת “הפייק-ניוז” וקיטוב ברשתות החברתיות.
למדיניות הממשלתית בתחומים דיגיטליים השפעה ממשית וחשובה במספר תחומים.
בחזית התעסוקתית – בשוק העבודה צפויים שינויים משמעותיים אליהם יש להיערך גם בטווח הקצר – חוסר בכוח אדם בעל הכשרה מתאימה לתעשיית ההיי-טק, וגם בטווח הארוך – הכשרת האוכלוסייה למקצועות העתיד ומציאת פתרונות לבעלי מקצועות שיתייתרו לנוכח אוטומציה, רובוטיקה ובינה מלאכותית.
בחזית הביטחונית – הכשרת לוחמת סייבר והגנה מפני פוטנציאל ההרס על התשתיות הווירטואליות של מוסדות המדינה.
בחזית הכלכלית – הנפקת מטבעות וירטואליים והתפתחות שירותים פיננסיים וירטואליים מאתגרים את יכולות הממשלה לניהול השוק באמצעים רגולטוריים ויש להיערך לשינויים מקיפים וכוללים בשיטה הכלכלית המסורתית שהייתה עד כה.
לנוכח התפתחויות אלו, נדרשת ראיה כוללת של המרחב הדיגיטלי וגיבוש מדיניות במרחבים השונים תוך איזון מול אפשרויות הפגיעה בחירויות הפרט, ומול פוטנציאל התועלת שאפשר להפיק מטכנולוגיות חדשות.
מכתב למפלגות מדיניות טכנולוגיה